You are here

Puhekurssi änkyttäville aikuisille


***************************************************************
KURSSIEN RAHOITTAJANA TOIMIVA RAY ON EHDOTTANUT VUODELLE 2017 KURSSIAVUSTUSTA VAIN PUOLET HAETUSTA SUMMASTA. SIKSI JÄRJESTETTÄVIÄ KURSSEJA PITÄÄ KARSIA.
Todennäköisesti aikuisten kursseista järjestetään vain itsetuntokurssi ja sekin supistettuna. Kurssin ajankohta ja pituus selviävät myöhemmin.
***************************************************************

Kaksiosainen kurssi järjestetään Kaisankodissa Espoossa 12.-17.6. ja 14.-16.9.2017.
Kurssi kestää siis 9 vuorokautta ja se muodostuu kahdesta jaksoksta, 6 + 3 vrk.
Kurssinjärjestäjänä toimii Hyvinvointikartano Kaisankoti ja kurssivastaavina ovat puheterapeutti Kirsi Kahela ja psykologi Ulrike Müller-Koski.

HAKU 26.4.2017 mennessä.

Kurssi on tarkoitettu änkyttäville aikuisille, jotka haluavat muuttaa omaa änkytyskäyttäytymistään. Kurssi antaa välineitä parantaa puheen sujuvuutta. Kurssin koko on 10 osallistujaa. Kurssilla työskentely tapahtuu ryhmässä puheterapian ja erilaisten ryhmämenetelmien avulla. Kurssilla on tarkoituksena auttaa kurssilaisia tutustumaan omaan tapaansa änkyttää ja parantaa puheen sujuvuutta mm. tietoisuusharjoitusten, arvostavan läsnäolon, rentouden ja roolityöskentelyn avulla. Lisäksi tutkitaan änkytykseen liittyviä tuntemuksia, ajatuksia ja asenteita, jotka usein näyttelevät isoa roolia änkyttäjän elämässä. Fysioterapeutin ohjauksessa harjoitellaan mm. kehonhallintaa ja rentoutumista. Tärkeä elementti kurssilla on lisäksi vertaistuki.

Kurssilla työskennellään puheterapeutin, psykologin ja fysioterapeutin ohjaamissa ryhmissä.

Kursseille hakeminen:
Hakulomake: PDF-tiedosto tai Word-tiedosto
PDF-tiedosto on tarkoitettu tulostettavaksi, täytä ja lähetä lomake postissa. Word-lomaketta voit muokata, jos sinulla on sopiva ohjelma, talleta koneellesi ja lähetä sähköpostissa.

Lisätietoja
kuntoutus(at)kaisankoti.fi
p. 09 887 19252
Korvaa (at) @-merkillä.

Kurssi on RAY:n rahoittama ja kurssilaisille maksuton. Kurssiin sisältyy täysihoito. Matkakustannuksista huolehtivat kurssilaiset itse.

Voit ehkä saada KELAlta kuntoutusrahaa (vaatii lääkärintodistuksen (maksullinen)), katso osoitteesta
http://www.kela.fi/kuntoutusraha
http://www.kela.fi/lomakkeet klikkaa vasemmalta kuntoutus, sitten kuntoutusraha
http://www.kela.fi/documents/10192/3041302/KU114.pdf

Työnantajalle:
http://www.kela.fi/tyonantajat_kuntoutusraha