Yhdistys

Suomen änkyttäjien yhdistys ry (SÄY) on perustettu vuonna 1969 edistämään änkyttäjien keskinäistä yhteydenpitoa, helpottamaan änkyttävien ihmisten elämää ja toimimaan heidän edunvalvojanaan. Tänä päivänä yhdistys haluaa myös tukea änkyttävien henkilöiden perhettä ja omaisia, sekä tukea sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia änkyttäjien kohtaamisessa ja ymmärtämään heille suunnattuja tukimuotoja.

SÄYn tärkeimpiä toimintamuotoja ovat

• änkyttäjien ja heidän omaistensa keskinäinen yhteydenpito (yhdistyksen kokoukset, alaosastot, jäsenlehti Puheen vuoro ja jäsentiedotteet),
  • änkytysterapiakurssien järjestäminen lapsille ja aikuisille (rahoitus: RAY, Kela ja kunnat), ja
  • tiedotustoiminta (esim. Kansainvälinen änkytyspäivä 22.10.) sekä avoin yhteistyö sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten, järjestöjen, puheterapeuttien ja kansainvälisten yhdistysten kanssa sekä kaikkien änkyttäjien ja heidän omaistensa asemaa edistävien tahojen kanssa.

Yhdistyksen jäsenmäärä on noin 600.

Liity jäseneksi tästä

Yhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2013 löytyy PDF-tiedostona täältä.

Yhdistyksen jäsenille tarkoitettu
matkalaskulomake ja ohjeet löytyvät täältä.