Pohjoismainen änkytysseminaari 2022

Celebrate your stutterships

Missä ja milloin seminaari järjestetään?

Pohjoismainen änkytysseminaari järjestetään 2.–4.9.2022 hotelli Krapin tiloissa, Tuusulassa, Suomessa. Hotelli Krapi sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Helsinki-Vantaan lentokentältä ja 30 kilometrin päässä Helsingin keskustasta.

Hotelli Krapi (Krapihovi Oy) on perheyritys, jonka juuret johtavat aina 1900-luvun alkuun. Krapin toiminnan ytimenä on intohimo hyvään suomalaiseen ruokaan, jota nautitaan (yhdessä) hyvässä seurassa. Seminaarissa pääsemmekin tutustumaan myös suomalaiseen ruokakulttuuriin ystäviemme seurassa.

Hotelli Krapi sijaitsee Tuusulan Rantatiellä, joka on Suomen ensimmäinen museotie. Museotien varrella voi nauttia sekä Suomen kulttuurihistoriasta että Tuusulanjärven komeista maisemista. 

Hotelli Krapin tilat koostuvat kahdesta erillisestä alueesta, Krapista ja Onnelasta. Majoitumme Onnelan alueella, mutta kokoustilat ja ruokailut sijaitsevat osittain myös Krapin alueella.

Saapuminen seminaariin

Kuljetus lentokentältä
SÄY järjestää bussikuljetuksen lentokentältä hotellille. Aikataulusta tiedotetaan osallistujille lähempänä ajankohtaa.

Julkisilla kulkuneuvoilla saapuminen
Hotelli Krapille liikennöi 20 minuutin välein bussi 641 Keravan asemalta (10min matka), Leinelän asemalta (25min) ja Tikkurilan asemalta (40min). Krapin luona sijaitsevan pysäkin nimi on Kirkonkylän koulu. Osallistujille toimitetaan lisäinfoa aikatauluista, bussilipuista ja hinnoista lähempänä seminaarin ajankohtaa.

Autolla
Hotelli Krapille voi saapua myös omalla autolla (Krapin alueen osoite Rantatie 2, 04310 Tuusula ja Onnelan alueen osoite Rantatie 34, 04310 Tuusula). Alueelta löytyy pysäköintitilaa. Osallistujat saavat pysäköinnistä lisäinfoa lähempänä seminaarin ajankohtaa.

Mitä seminaarissa tapahtuu?

Tämän vuoden änkytysseminaarin teemana on änkytys ja ystävyys (eng. Celebrate your stutterships). Ohjelmassa onkin juuri tähän teemaan sopivaa ohjelmaa: uusiin änkytysystäviin ja omaan änkytykseen tutustumista sekä ystävien kanssa jaettuja yhteisiä kokemuksia aina yhteisistä ruokailuhetkistä saunomiseen Tuusulanjärven rannalla.

Alustava ohjelma

Perjantai

15:00–18:00 Osallistujien saapuminen seminaariin, ilmoittautuminen ja huoneiden vastaanotto ja majoittuminen

18:00–20:00 Tervetulotoivotus ja yhteinen illallinen

20:00–23:00 Illanvietto

Lauantai

08:00–10:00 Aamiainen majoittujille

10:00–12:00 Nelly Penttilän (yliopiston lehtori, filosofian tohtori logopedian alalta) asiantuntijaluento aiheesta “Manifestation, psychological factors and social impact: Towards an understanding of stuttering in adulthood

12:00–13:00 Lounas

13:00–15:00 Työpajat, joista osallistujat valitsevat paikan päällä kaksi työpajaa kolmesta

Työpaja 1: Äänenkäytön työpaja

Liisi Pettersson (laulupedagogi, vokologi) ohjaa äänenkäytön työpajan, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan oman äänensä mahdollisuuksiin. Työpajassa on rentouttavia harjoituksia, jotka vahvistavat sallivaa kehotetoisuutta ja helpottavat äänentuottoa. Työpajassa luodaan yhteisiä äänimaisemia, joihin jokainen saa osallistua omalla äänellään siinä hetkessä parhaalla katsomallaan tavalla.

  Työpaja 2: Jooga

Joogatyöpajan ohjaa Kirsi Kankaanpää, joka on kokenut joogaopettaja sekä hyvinvointi- ja palautumisvalmentaja. Kirsi on ohjaajana läsnäoleva ja rauhallinen, mikä tekee hänestä hyvin helposti lähestyttävän. Työpaja on räätälöity ystävyysteeman mukaisesti. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta joogasta.

Työpaja 3: Ystävyysrannekkeet

Jotkut meistä ovatkin ehkä lapsena tai nuorena solmineet erilaisia rannekkeita ystävilleen. Nyt on hyvä hetki verestää näitä muistoja tai oppia uutta! Työpajassa solmitaan joko ystävälleen tai itselleen ystävyysranneke muistoksi seminaarista.

15:00–16:00 Iltapäiväkahvit

16:00–19:00 Mahdollisuus ulkoilla lähiympäristössä ja/tai saunoa Tuusulanjärven rannalla sijaitsevassa saunassa

19:00–23:00 Gaalaillallinen ja iltaohjelma

Sunnuntai

08:00–10:00 Aamiainen majoittujille

10:00–12:00 Yhteistä ulkoilua ja lähiympäristöön tutustumista (säävarauksella)

12:00–13:00 Lounas

13:00–15:00 Seminaarin päätöstilaisuus

15:00–16:00 Lähtökahvit


Seminaarin jälkeen on mahdollista osallistua 2-3 päivän mittaiselle retkelle, joka on omakustanteinen. Retkellä vieraillaan kiinnostavissa suomalaisissa kohteissa sekä vietetään laatuaikaa muiden osallistujien kanssa. SÄYn edustajat toimivat retken vetäjinä. Retki järjestetään, jos ilmoittautuneita osallistujia tulee tarpeeksi. Tarkemmat tiedot retken vierailukohteista, majoittumisesta ja hinnoista tulossa myöhemmin.

Mitä osallistuminen maksaa?

Osallistuminen edullisemmalla ennakkohinnalla oli mahdollista 31.05.2022 asti. Ilmoittautuminen on mahdollista 10.8.2022 asti.Tällä hetkellä osallistumispaikat ovat täynnä, mutta halutessasi voit täyttää ilmoittautumislomakkeen (linkki löytyy alempaa) ja otamme sinuun yhteyttä, jos paikkoja vapautuu.

Ennakkohinta

 • Pe-su, majoittuminen 2 hh: 280 e
 • Pe-su, majoittuminen 1 hh: 380 e
 • La-su, majoittuminen 2 hh: 160 e
 • La-su, majoittuminen 1 hh: 210 e
 • Pe-su, ei majoittumista: 160 e
 • La-su, ei majoittumista: 110 e

Perushinta

 • Pe-su, majoittuminen 2 hh: 330 e
 • Pe-su, majoittuminen 1 hh: 430 e
 • La-su, majoittuminen 2 hh: 190 e
 • La-su, majoittuminen 1 hh: 240 e
 • Pe-su, ei majoittumista: 190 e
 • La-su, ei majoittumista: 130 e

Ennakkohinta, SÄYn jäsen

 • Pe-su, majoittuminen 2 hh: 210 e
 • Pe-su, majoittuminen 1 hh: 310 e
 • La-su, majoittuminen 2 hh: 120 e
 • La-su, majoittuminen 1 hh: 170 e
 • Pe-su, ei majoittumista: 120 e
 • La-su, ei majoittumista: 80 e

Perushinta, SÄYn jäsen

 • Pe-su, majoittuminen 2 hh: 260 e
 • Pe-su, majoittuminen 1 hh: 360 e
 • La-su, majoittuminen 2 hh: 150 e
 • La-su, majoittuminen 1 hh: 200 e
 • Pe-su, ei majoittumista: 150 e
 • La-su, ei majoittumista: 100 e

Osallistumishinnat pitävät sisällään mahdollisen majoituksen valinnan mukaan joko jaetussa kahden hengen huoneessa tai yhden hengen huoneessa, ohjelmassa näkyvät ruokailut (huom! aamiainen sisältyy vain majoittujien hintaan), ohjelman ja yhteiskuljetuksen lentokentältä hotellille. Mahdolliset alkoholijuomat esimerkiksi ruokailujen yhteydessä osallistujat maksavat itse paikan päällä.

Edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa 31.5.2022 asti. Virallinen rekisteröityminen seminaariin vahvistetaan kun osallistumishinta on maksettu, joten muistathan maksaa osallistumishinnan ennen viimeistä voimassaolopäivää. SÄYn jäsenhintoihin ovat oikeutettuja vuoden 2022 jäsenmaksun maksaneet SÄYn jäsenet.

Jos haluat osallistua tapahtumaan em. poikkeavalla aikataululla, ole meihin yhteydessä sähköpostitse nordic2022(at)ankytys.fi.

Miten ilmoittautua mukaan?

Mukaan pääset ilmoittautumalla seminaariin tästä linkistä löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta

Seminaarin osallistujamäärä on rajallinen, varaathan paikkasi mahdollisimman pian!

Mitä kautta löytyy lisätietoa seminaarista?

Saat lisätietoa seminaarista seuraavista sosiaalisen median kanavista:

Instagram: @nordicseminar2022, @ankytysyhdistys

Facebook-tapahtuma

Suljettu Facebook-ryhmä vain osallistujille (ryhmässä voit esimerkiksi etsiä matkaseuraa, huonekaveria ja tutustua etukäteen muihin osallistujiin),

Voit ottaa meihin yhteyttä myös sähköpostitse nordic2022(at)ankytys.fi. Osallistujille lähetämme sähköpostitse lisätietoja lähempänä seminaarin ajankohtaa.

Pin It on Pinterest