Verkkovertaistuki

Etätapaamiset

Olemme lähivuosina järjestäneet muutamia etätapaamisia sekä änkyttäville aikuisille että änkyttävien lasten ja nuorten vanhemmille. Vetäjinä toimivat yhdistyksen vapaaehtoiset. Osaan etätapaamisista on avoimet ovet eli tapaamisen linkki on kaikille avoin, osaan taas on ennakkoilmoittautuminen, jolloin tapaamisen linkki toimitetaan vain ilmoittautuneille.

Etätapaamiset ovat luottamuksellisia ja niissä saa kertoa sen verran itsestään kuin haluaa. Esittäytyminen on toivottavaa, jotta tiedämme keitä on paikalla. Jos jollakin kerralla haluat ennemminkin kuunnella, voit kertoa asiasta tapaamisen chat-ikkunassa viestillä. Tällöin tapaamisen vetäjä tietää, että et kaipaa sinulle kohdennettuja kysymyksiä tai muuta kannustusta osallistua keskusteluun. Tapaamissa saa halutessaan pitää videokuvaa päällä.

Etätapaamiset tapahtuvat GSuiten Meet-alustalla. Tietokoneella osallistuminen tapahtuu selaimen kautta, mutta tabletilla  ja kännykällä tapaamista varten tulee ladata Googlen Meet-sovellus. Tapaamisiin kirjaudutaan yleensä Google-tilin kautta, ja jos olet tietokoneella käytetyllä selaimella kirjautunut jollekin Google-tilille, se valitaan automaattisesti. Tällöin tapaamisessa näkyvä nimi määräytyy kyseiselle tilille ilmoitetun nimen mukaan. Kuitenkin esimerkiksi tietokoneella osallistuessasi voit avata tapaamisen linkin yksityisen selauksen ikkunassa ja tällöin kirjata itsesi sisään ilman Google-tiliä.

Huom. Vuoden 2021 jälkeen etätapaamisista on pidetty taukoa, koska livetapaamisia on taas voinut järjestää, ja koska kysyntää on ollut vähän. Mikäli etätapaamisia aletaan taas suunnitella, mainostamme niitä kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Facebook

Facebookista löytyy Puhekupla-niminen keskusteluryhmä, jonka toiminta perustuu SÄYn turvallisen tilan periaatteisiin. Ryhmä on yksityinen, ja mukaan pääsee lähettämällä liittymispyynnön. Ryhmästä löytyy muun muassa esittelyketju, tiedotteita ja erilaisia ajankohtaisia aiheita, joita pääsee seuraamaan ja kommentoimaan.

 

Discord-kanava

SÄYn yhteisö Discordissa on avoin keskustelulle!

Discord on palvelu, jossa yhdelle palvelimelle saa rakennettua erillisiä kanavia eri keskusteluaiheineen. Sovellus toimii sekä tietokoneella että puhelimella. Selkeimmän käyttäjäkokemuksen saa kuitenkin tietokoneella.

SÄYn palvelimella on yksi puhekanava ja kolme tekstikanavaa. Tekstikanavilla kirjoitellaan viestejä perinteiseen tapaan, kun taas puhekanavalla rupatellaan äänitse mikrofonilla.

Heti palvelimelle liittymisen jälkeen keskustelukanavat ovat aluksi piilotettuja, ja vain Säännöt ja Esittelykanava ovat esillä. Luotamme siihen, että palvelimelle liittyjä tohtii esitellä itsensä – juuri niin lyhyesti tai pitkästi kuin itse tahtoo. Samalla oma nimimerkki sopii muuttaa yhteisön sisällä etu- tai lempinimekseen; on hyvä, että keskustelijat tunnistavat toisensa. Itsensä esittelemisen jälkeen asetamme roolin Keskustelijaksi mahdollisimman pian, jolloin kaikki kanavat tulevat näkyviin.

Discord-yhteisön toiminta perustuu SÄYn turvallisen toiminnan periaatteisiin. Lisätietoja ja ohjeita Discordin käyttöön liittyen löydät täältä.

Linkki palvelimelle: https://discord.gg/ancryNzzWA

Chat

Kotisivuillamme on käytössä chat-toiminto, joka löytyy sivun oikeasta alareunasta. Chatin aukioloajat löytyvät kalenterista ja tällöin paikalla on viesteihin vastaamassa  vähintään yksi yhdistyksemme vapaaehtoinen. Chatin ollessa auki voit keskustella kanssamme nimettömästi änkytykseen liittyvistä asioista.

Jos chat ei ole auki, voit jättää meille yhteydenottopyynnön jättämällä sähköpostiosoitteesi. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Pin It on Pinterest