Verkkovertaistuki

Etätapaamiset

Järjestämme etätapaamisia sekä änkyttäville aikuisille että änkyttävien lasten ja nuorten vanhemmille. Etätapaamisten vetäjinä toimivat yhdistyksen vapaaehtoiset.

Etätapaamiset ovat luottamuksellisia ja niissä saa kertoa sen verran itsestään kuin haluaa. Esittäytyminen on toivottavaa, jotta tiedämme keitä on paikalla. Jos jollakin kerralla haluat ennemminkin kuunnella, voit kertoa asiasta tapaamisen chat-ikkunassa viestillä. Tällöin tapaamisen vetäjä tietää, että et kaipaa sinulle kohdennettuja kysymyksiä tai muuta kannustusta osallistua keskusteluun. Tapaamissa saa halutessaan pitää videokuvaa päällä.

Etätapaamiset tapahtuvat GSuiten Meet-alustalla. Tietokoneella osallistuminen tapahtuu selaimen kautta, mutta tabletilla  ja kännykällä tapaamista varten tulee ladata Googlen Meet-sovellus. Tapaamisiin kirjaudutaan yleensä Google-tilin kautta, ja jos olet tietokoneella käytetyllä selaimella kirjautunut jollekin Google-tilille, se valitaan automaattisesti. Tällöin tapaamisessa näkyvä nimi määräytyy kyseiselle tilille ilmoitetun nimen mukaan. Kuitenkin esimerkiksi tietokoneella osallistuessasi voit avata tapaamisen linkin yksityisen selauksen ikkunassa ja tällöin kirjata itsesi sisään ilman Google-tiliä.

Tarkemmat ajankohdat, linkki tapaamiseen ja mahdolliset tarkemmat tiedot tapaamisen teemasta löytyvät kalenterista sekä yhdistyksen sosiaalisen median sivuilta.

WhatsApp-ryhmät

Yhdistyksellä on kaksi WhatsApp-ryhmää. Nuorten ryhmä on suunnattu noin 15–30-vuotiaille ja toinen taas kaikenikäisille, myös änkyttävien henkilöiden läheisille. Ryhmissä suurin osa keskustelusta liittyy änkytykseen, mutta osana vertaistukea on myös tutustua toisiin muutenkin kuin pelkän änkytyksen kautta. Siksi ryhmissä voikin keskustella muistakin aiheista hyvät käytöstavat huomioon ottaen. Koska SÄY on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, kannattaa myös nämä aihealueet jättää yleisen keskustelun ulkopuolelle. Olemme myös sopineet, ettei muille ryhmien jäsenille saa laittaa asiaankuulumattomia yksityisviestejä tai muulla tavalla ottaa luvatta yhteyttä. Jos molemmille osapuolille sopii jatkaa keskustelua yksityisesti ryhmän ulkopuolella, tämä on totta kai mahdollista.

Molemmissa ryhmissä on vastuuhenkilöt, joihin voi ottaa yhteyttä, jos jotain kysyttävää tai ongelmia ilmenee.

Ryhmiin pääset mukaan laittamalla WhatsApp-viestin numeroon 040 66 333 61.

Facebook

Facebookista löytyy Puhekupla-niminen keskusteluryhmä, joka toimii samoilla pelisäännöillä kuin WhatsApp-ryhmätkin. Ryhmä on yksityinen, ja mukaan pääsee lähettämällä liittymispyynnön. Ryhmästä löytyy muun muassa esittelyketju, tiedotteita ja erilaisia ajankohtaisia aiheita, joita pääsee seuraamaan ja kommentoimaan.

Chat

Kotisivuillamme on käytössä chat-toiminto, joka löytyy sivun oikeasta alareunasta. Chatin aukioloajat löytyvät kalenterista ja tällöin paikalla on viesteihin vastaamassa  vähintään yksi yhdistyksemme vapaaehtoinen. Chatin ollessa auki voit keskustella kanssamme nimettömästi änkytykseen liittyvistä asioista.

Jos chat ei ole auki, voit jättää meille yhteydenottopyynnön jättämällä sähköpostiosoitteesi. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Pin It on Pinterest