Laura Raerinne
Puheenjohtaja

Olen 33-vuotias änkyttävä äiti, diplomi-insinööri, ystävä, sisar, tytär ja kumppani Tampereelta. Toimin kolmatta vuotta SÄYn puheenjohtajana. Puheenjohtajavuosieni aikana SÄY on ollut monenlaisten muutosten äärellä: STEAn avustuksilla rahoitetussa toiminnassa on tapahtunut ja tapahtuu tulevaisuudessa huomattavia muutoksia, sosiaalinen media on tullut yhdeksi tärkeäksi tiedotus- ja vaikutuskanavaksi, ja olemme aloitelleet vuosien tauon jälkeen uudestaan toimintaa änkyttäville lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Minulla on kaksi lasta, joista vanhempi änkyttää. Tällä on luonnollisesti ollut vaikutusta siihen, että toivon yhdistyksen voivan jatkossa tarjota nykyistä enemmän erilaisia vertaiskohtaamisia änkyttäville lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.

En tietenkään mitenkään väheksy meidän änkyttävien aikuisten vertaistapaamisten merkitystä – juuri toisten änkyttäjien kohtaaminen on auttanut minua ymmärtämään, miten änkytys ei tee kenestäkään tyhmää tai rumaa, eikä puheen sujumattomuudessa pitäisi olla mitään hävettävää. Valitettavasti moni meistä änkyttäjistä on kuitenkin joutunut kohtaamaan tällaisia häpeää aiheuttaneita tilanteita elämänsä aikana, joten näen erittäin tärkeänä SÄYn roolin änkytyksestä kertovan ajankohtaisen tiedon ja positiivisten mielikuvien jakajana sekä änkyttävien ihmisten edunvalvojana yhteiskunnassa.

…koska jokaisella on oikeus tulla kuulluksi.”

Anna Lemmetyinen
Varapuheenjohtaja

Olen 33-vuotias toisen kauden hallituslainen. Olen iloinen voidessani palvella yhdistystä ja änkyttäviä ihmisiä varapuheenjohtajan roolissa. Yhdistys on monella tavalla uudistumassa. Muutokseen pakottavana haasteena on STEA:n rahoitusperusteiden muuttuminen, mutta samaan aikaan yhdistyksessä on iso joukko uusia aktiiveja ja heidän myötä valtavasti tuoreita ajatuksia ja energiaa. Tuntuu tärkeältä saada olla mukana kääntämässä SÄYn ruoria kohti oikeaksi koettua suuntaa. SÄYssä hierarkia on olematon ja kaikki kutsutaan mukaan vaikuttamaan yhteisen yhdistyksen toimintaan ja tulevaisuuteen.

SÄY ei ainoastaan ole meitä varten, SÄY olemme me.”

Eeva Nurvala
Sihteeri

Olen 31-vuotias liikunnallinen klinikkaeläinlääkäri Tampereelta. Toimin tällä hetkellä yhdistyksen sihteerinä. Tuotan myös sisältöä somekanaviin, joista aktiivisimmin SÄYn Instagram-tilille. Koen vertaistuen yhdeksi tärkeimmistä asioista toiminnassamme, ja minulle onkin tärkeää saada olla mukana kehittämässä ja monipuolistamassa vertaistukea. Vedän Tampereen seudun puhekerhoa.

Pyrin jakamaan änkytystietoutta mahdollisimman paljon ympärilleni päämääränä, että änkyttävät ihmiset saisivat änkyttää vapaasti eikä änkytystä ihmeteltäisi. Ideaalitilanteessa änkytyksestä tulisi normaalimpi ilmiö yhteiskunnassa.

Emme saa unohtaa, että änkyttävä puhe on ihan yhtä arvokasta kuin sujuvakin puhe.”

Liana Hossain
Jäsen

Olen 26-vuotias innokas aktiivi helsingistä. Toimin pääkaupunkiseudun puhekerhon vetäjänä, ja tuotan SÄY:n somekanaville teksti- ja kuvasisältöä kuten Instagram- ja Facebookissa-tilille. Avustan silloin tällöin verkkosivun ylläpidossa. Toimin ensimmäistä kertaa SÄY:n hallituksessa, ja aion jäsenenä keskittyä puhekerhon toiminnan ja somekanavien sisällön laadun takaamiseen.
                                                                                                                                                                          Liityin SÄY:n toimintaan noin kaksi vuotta sitten, jolloin tutustuin muihin änkyttäjiin ja sen yhteisöön. Näiden uusien tilanteiden myötä huomasin haluavani lisätä änkytystietoisuutta arkeen, minkä vuoksi halusin liittyä myös hallituksen jäseneksi. Tämän kautta uskon voivani positiivisesti vaikuttaa yhdistyksemme toimintaan ja lisätä näkyvyyttä änkytyksestä.
Nuorempana en uskaltanut puhua julkisilla paikoilla, mutta SÄY:n kautta olen oppinut hyväksymään änkytykseni. Sen ansiosta olen paljon onnellisempi itseni kanssa ja päässyt tapaamaan muita ihania ihmisiä kenellä on änkytystä.”

Mika Wigg
Varajäsen

24-vuotias vantaalainen jokapaikanhöylä, joka ravaa SÄYn tapahtumissa jo neljättä vuottaan. Järkkäilen paikallistoimintaamme pääkaupunkiseudulla ja koitan kantaa korteni kekoon myös valloittavilla somekanavillamme. Kaikentyyppiseen tiedottamiseen, viestintään ja yleismaailmalliseen höpöttelyyn löytyy kieltämättä sangen palava into.

SÄYssä riittää työsarkaa. Aiheen parissa kuin päivätyönä häärätessä on saanut havahtua, kuinka änkytystä on alkanut käsitellä analyyttisemmin, ja kuinka siitä on salakavalasti rakentunut yksi suosikkipuheenaiheista myös yhdistystoiminnan ulkopuolella, miltei tilanteesta riippumatta – aiemmin se taas oli enemmänkin tabu. Mentaliteetiksi on muodostunut se, että on turha vaieta ja antaa senttiäkään sijaa epävarmuudelle, kun voi antaa mennä ja muodostaa puheestaan omaa eksentristä piirrettään. Riemua voi kuitenkin olla haastavaa pitää pystyssä omin voimin, ja koenkin, että yhdistystoiminta on ikään kuin akut säännöllisesti täyttävä energianlähde. Vaikeneminen ei ole kultaa: mielenmaisemansa ja ja kokemuksensa on tärkeää jakaa erityisesti heille, jotka ymmärtävät.

Ei viisautta ole elämän alussa, syksy vasta kantaa hedelmiä.”

Mikke