Hallitus

Yhdistystä luotsaa hallitus, jonka jäsenet valitaan jäsenistön keskuudesta kaksi vuotta kestävälle hallituskaudelle siten, että joka vuosi puolet hallituksesta on erovuorossa. Kun koko hallitus ei vaihdu kerralla, siirtyy osaaminen ja tietotaito tehokkaimmin ja pitkän tähtäimen työskentely mahdollistuu. Yhden henkilön hallituskausien lukumäärää ei ole rajoitettu. Hallituksen tärkeitä tehtäviä ovat muun muassa rahoituksen turvaaminen STEA-yhteistyön kautta, yhdistyksen toiminnan jatkuva kehittäminen jäsenistön tarpeita vastaavaksi ja vapaaehtoistyön koordinointi.

Laura Raerinne
Puheenjohtaja,
tapahtumavastaava

Olen 37-vuotias änkyttävä äiti, diplomi-insinööri, ystävä, sisar ja tytär Tampereelta. Toimin viidettä vuotta SÄYn puheenjohtajana. Puheenjohtajavuosieni aikana SÄY on ollut monenlaisten muutosten äärellä: STEAn avustuksilla rahoitetussa toiminnassa on tapahtunut ja tapahtuu tulevaisuudessa huomattavia muutoksia, sosiaalinen media on tullut yhdeksi tärkeäksi tiedotus- ja vaikutuskanavaksi, ja olemme aloitelleet vuosien tauon jälkeen uudestaan toimintaa änkyttäville lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Minulla on kaksi lasta, joista vanhempi änkyttää. Tällä on luonnollisesti ollut vaikutusta siihen, että toivon yhdistyksen voivan jatkossa tarjota nykyistä enemmän erilaisia vertaiskohtaamisia änkyttäville lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.

En tietenkään mitenkään väheksy meidän änkyttävien aikuisten vertaistapaamisten merkitystä – juuri toisten änkyttäjien kohtaaminen on auttanut minua ymmärtämään, miten änkytys ei tee kenestäkään tyhmää tai rumaa, eikä puheen sujumattomuudessa pitäisi olla mitään hävettävää. Valitettavasti moni meistä änkyttäjistä on kuitenkin joutunut kohtaamaan tällaisia häpeää aiheuttaneita tilanteita elämänsä aikana, joten näen erittäin tärkeänä SÄYn roolin änkytyksestä kertovan ajankohtaisen tiedon ja positiivisten mielikuvien jakajana sekä änkyttävien ihmisten edunvalvojana yhteiskunnassa.

…koska jokaisella on oikeus tulla kuulluksi.”

Anna Lemmetyinen
Varapuheenjohtaja,
jäsenlehden päätoimittaja

Olen iloinen voidessani palvella yhdistystä ja änkyttäviä ihmisiä varapuheenjohtajan roolissa. Yhdistys on monella tavalla uudistumassa. Muutokseen pakottavana haasteena on STEA:n rahoitusperusteiden muuttuminen, mutta samaan aikaan yhdistyksessä on iso joukko uusia aktiiveja ja heidän myötä valtavasti tuoreita ajatuksia ja energiaa. Tuntuu tärkeältä saada olla mukana kääntämässä SÄYn ruoria kohti oikeaksi koettua suuntaa. SÄYssä hierarkia on olematon ja kaikki kutsutaan mukaan vaikuttamaan yhteisen yhdistyksen toimintaan ja tulevaisuuteen.

SÄY ei ainoastaan ole meitä varten, SÄY olemme me.” 

 

Mikke Kaanila
Sihteeri

Viidettä vuotta hallituksessa. Järkkäilen paikallistoimintaamme pääkaupunkiseudulla ja koitan kantaa korteni kekoon myös yhdistyksen somessa ja muussa viestinnässä. Kaikentyyppiseen tiedottamiseen ja yleismaailmalliseen höpöttelyyn löytyy sangen palava into.

SÄYssä riittää työsarkaa. Aiheen parissa kuin päivätyönä häärätessä on saanut havahtua, kuinka änkytystä on alkanut käsitellä yhä analyyttisemmin, ja kuinka siitä on salakavalasti rakentunut yksi suosikkipuheenaiheista myös yhdistystoiminnan ulkopuolella, miltei tilanteesta riippumatta – kun se aiemmin oli ennemminkin tabu. Mentaliteetiksi on muodostunut se, että on turha vaieta ja antaa senttiäkään sijaa epävarmuudelle, kun voi antaa mennä ja muodostaa puheestaan omaa eksentristä piirrettään! Motivaatiota sen työstämiseen voi kuitenkin olla haastavaa pitää pystyssä omin voimin, ja koenkin, että yhdistystoiminta on ikään kuin akut säännöllisesti täyttävä energianlähde.

Vaikeneminen ei ole kultaa: mielenmaisemansa ja kokemuksensa on tärkeää jakaa erityisesti heille, jotka ymmärtävät.”

 

Tytti Karsikko
Taloudenhoitaja

 

Sinna Hirvaskoski
Jäsen

Theo Nyström
Jäsen

 

Leo Lähteenmäki
Varajäsen

Mahdi Yaghoubian
Varajäsen

Pin It on Pinterest