Hallitus

Laura Raerinne
Puheenjohtaja

Olen 33-vuotias änkyttävä äiti, diplomi-insinööri, ystävä, sisar, tytär ja kumppani Tampereelta. Toimin kolmatta vuotta SÄYn puheenjohtajana. Puheenjohtajavuosieni aikana SÄY on ollut monenlaisten muutosten äärellä: STEAn avustuksilla rahoitetussa toiminnassa on tapahtunut ja tapahtuu tulevaisuudessa huomattavia muutoksia, sosiaalinen media on tullut yhdeksi tärkeäksi tiedotus- ja vaikutuskanavaksi, ja olemme aloitelleet vuosien tauon jälkeen uudestaan toimintaa änkyttäville lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Minulla on kaksi lasta, joista vanhempi änkyttää. Tällä on luonnollisesti ollut vaikutusta siihen, että toivon yhdistyksen voivan jatkossa tarjota nykyistä enemmän erilaisia vertaiskohtaamisia änkyttäville lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.

En tietenkään mitenkään väheksy meidän änkyttävien aikuisten vertaistapaamisten merkitystä – juuri toisten änkyttäjien kohtaaminen on auttanut minua ymmärtämään, miten änkytys ei tee kenestäkään tyhmää tai rumaa, eikä puheen sujumattomuudessa pitäisi olla mitään hävettävää. Valitettavasti moni meistä änkyttäjistä on kuitenkin joutunut kohtaamaan tällaisia häpeää aiheuttaneita tilanteita elämänsä aikana, joten näen erittäin tärkeänä SÄYn roolin änkytyksestä kertovan ajankohtaisen tiedon ja positiivisten mielikuvien jakajana sekä änkyttävien ihmisten edunvalvojana yhteiskunnassa.

…koska jokaisella on oikeus tulla kuulluksi.”

Anna Lemmetyinen
Varapuheenjohtaja

Olen 33-vuotias toisen kauden hallituslainen. Olen iloinen voidessani palvella yhdistystä ja änkyttäviä ihmisiä varapuheenjohtajan roolissa. Yhdistys on monella tavalla uudistumassa. Muutokseen pakottavana haasteena on STEA:n rahoitusperusteiden muuttuminen, mutta samaan aikaan yhdistyksessä on iso joukko uusia aktiiveja ja heidän myötä valtavasti tuoreita ajatuksia ja energiaa. Tuntuu tärkeältä saada olla mukana kääntämässä SÄYn ruoria kohti oikeaksi koettua suuntaa. SÄYssä hierarkia on olematon ja kaikki kutsutaan mukaan vaikuttamaan yhteisen yhdistyksen toimintaan ja tulevaisuuteen.

SÄY ei ainoastaan ole meitä varten, SÄY olemme me.” 

Eeva Nurvala
Sihteeri

Olen 31-vuotias liikunnallinen klinikkaeläinlääkäri Tampereelta. Toimin tällä hetkellä yhdistyksen sihteerinä. Tuotan myös sisältöä somekanaviin, joista aktiivisimmin SÄYn Instagram-tilille. Koen vertaistuen yhdeksi tärkeimmistä asioista toiminnassamme, ja minulle onkin tärkeää saada olla mukana kehittämässä ja monipuolistamassa vertaistukea. Vedän Tampereen seudun puhekerhoa.

Pyrin jakamaan änkytystietoutta mahdollisimman paljon ympärilleni päämääränä, että änkyttävät ihmiset saisivat änkyttää vapaasti eikä änkytystä ihmeteltäisi. Ideaalitilanteessa änkytyksestä tulisi normaalimpi ilmiö yhteiskunnassa.

Emme saa unohtaa, että änkyttävä puhe on ihan yhtä arvokasta kuin sujuvakin puhe.”

Milla Lindqvist
Taloudenhoitaja

Olen 30-vuotias änkyttävä turkulainen tai turkulainen änkyttäjä. Olen toiminut yhdistyksen taloudenhoitajana keväästä 2016. Yhdistyksen jäseneksi liityin jo vuonna 2013. Ensi kosketus yhdistykseen oli Turun puhekerho, josta sitten vähitellen uskaltauduin valtakunnallisiinkin tapaamisiin. SÄYn tapaamisissa käymisellä ja hallituksessa toimimisella on ollut korvaamattoman suuri merkitys henkiselle hyvinvoinnilleni ja itsetunnolleni.

Taloudenhoitajan pestissä minua alun perin kiinnosti mahdollisuus tutustua sitä kautta paremmin yhdistyksen toimintaan, sillä melkein mihin tahansa, mitä yhdistyksessä tapahtuu, liittyy jokin rahavirta. Tietysti koin aikanaan tehtävän kiinnostavaksi ja hyödylliseksi myös siksi, että se liittyi kaupallisen alan opintoihini.

Aion hallituksessa taloudenhoitajana keskittyä erityisesti siihen, miten yhdistyksen varoja voisi käyttää mahdollisimman tehokkaasti jäsenten eduksi sekä ylipäänsä änkyttäjien elämän helpottamiseksi. Tämä on erityisen suuri haaste nyt, kun esimerkiksi sopeutumisvalmennuskursseihin ei ainakaan toistaiseksi saada enää rahoitusta. Yhdityksen olisi tärkeää pystyä järjestämään kohtuullisin kustannuksin kursseja korvaavaa toimintaa, joka vastaisi jäsenten tarpeisiin.

Valtteri Hellgren
Jäsen

Olen 37-vuotias liiketalouden tradenomi. Opiskelin markkinointia aikoinaan Laurea-ammattikorkeakoulussa. Olen kehittänyt osaamistani sosiaalisesta mediasta ja sosiaalisesta myynnistä käymällä luennoilla. Haluan jakaa koulusta, luennoilta ja blogeista saatuja
oppeja hallitustyössä.

Olen tällä hetkellä työtön mutta käytän aikaani politiikassa mukana olemiseen. Entinen yritysviestijä on kääntänyt uraansa vaikuttajaviestintää kohti.

Harrastan sulkapalloa ja kuntosalia. Nuorempana kuuluin sulkapalloseuraankin.

Kuva: Mainostoimisto SEK

Mika Wigg
Varajäsen

Olen 24-vuotias vantaalainen yhdistysfanaatikko, joka ravaa SÄYn tapahtumissa jo neljättä vuottaan. Järkkäilen paikallistoimintaamme pääkaupunkiseudulla ja koitan kantaa korteni kekoon myös valloittavilla somekanavillamme. Kaikentyyppiseen tiedottamiseen, viestintään ja yleismaailmalliseen höpöttelyyn löytyy kieltämättä sangen palava into.

Änkytyksestä itsessään on tullut yksi suosikkipuheenaiheistani lähestulkoon tilanteesta riippumatta – ja tämä jos mikä on suoraa seurausta yhdistyksen vuosien varrella tarjoamasta tsempistä. Mentaliteetiksi on muodostunut se, että on turha vaieta ja antaa senttiäkään sijaa epävarmuudelle, kun voi antaa mennä ja kehittää änkytyksestä omaa, eksentristä ominaisuuttaan! Riemua voi kuitenkin olla hieman hankalaa pitää pystyssä omin voimin, ja koenkin, että vertaistuki on ikään kuin akut säännöllisesti täyttävä energianlähde.

En juurikaan näe toiminnallemme rajoja, ja siksi pitkät bussimatkat ja unettomat yöt sopiikin sovittaa juuri erinäisten tapahtumien visioimiseen. Vertaistuki voi olla kahvihetki tai kävelyretki… toisinaan arki-iltainen lukupiiri, ulkomainen seminaari, kenties yhdessä sommiteltu teatteriesitys.”

Mikke

Mikael
Varajäsen

Olen 33-vuotias lähihoitaja. Asun tällä hetkellä Vantaalla. Olen toiminut Suomen änkytysyhdistyksen jäsenlehden päätoimittajana kuusi vuotta. Tätä ennen olin kaksi vuotta yhdistyksen varapuheenjohtajana. Pidettyäni pitkään taukoa palasin hallitukseen vuosi sitten.

Olen saanut käsitellä änkytystä ja tunteitani yhdistyksen järjestämillä kursseilla, jotka ovat olleet ammattilaisten vetämiä (yhdistyksemme aiemmin saama tuki tällaisten kurssien järjestämiselle on nyt valitettavasti ehtymässä). Liityinkin alunperin yhdistykseen käytyäni Jukka Kuokkasen vetämän, Vahvista itsetuntoa ja puhetta -nimisen kurssin. Olen lisäksi saanut vertaistukea ja uusia ihmissuhteita yhdistyksen kautta, esimerkiksi SÄYn tapaamisissa ja yhdistystoimintaa itsekin järjestäessä.

Mielestäni änkytyksen kanssa ei kannaa käydä suin päin avoimeen taisteluun. Änkytys kannattaa sen sijaan hyväksyä – jollei sydänystäväksi, niin ainakin tahoksi, jonka kanssa on tultava toimeen.”

Pin It on Pinterest