SÄYn Discord-yhteisö

Ohjeita palvelimen käyttöön


1. Käyttäjätilin luominen
Discordia varten tarvitsee rekisteröidyn käyttäjän. Käyttäjänimen voi valita vapaasti, ja sen voi myös myöhemmin muuttaa. Käyttäjätunnus muodostuu käyttäjänimestä ja järjestelmän antamasta nelinumeroisesta numerokoodista. Käyttäjänimen voi muuttaa kanavakohtaisesti (ohjeet alla). Käyttäjätilin voi luoda osoitteessa https://discord.com/register.

2. Discordin käyttäminen selaimessa tai sovelluksessa
Discordia voi käyttää selaimen kautta osoitteessa https://discord.com/ . Samasta osoitteessa voit ladata työpöytäsovelluksen. Mobiilisovellus löytyy puhelimen sovelluskaupasta.

3. Liittyminen SÄYn yhteisöön
SÄYlla on oma yhteisönsä (palvelin tai serveri), johon liittyäkseen tarvitsee kutsulinkin (https://discord.gg/ancryNzzWA). Discordissa voi samaan olla mukana useissa eri yhteisöissä eri palvelimilla.

SÄYn omassa yhteisössä noudatetaan yhdistyksen turvallisen tilaan perustuvia sääntöjä. Oma nimimerkki tulee muuttaa tunnistettavaksi – esimerkiksi etunimi tai lempinimi käy oikein hyvin. Nimimerkkiä voi vaihtaa koska tahansa vasemmasta ylänurkasta löytyvästä SÄY-valikosta, kohdasta “Muuta nimimerkkiä”. Uusi nimimerkki näkyy vain SÄYn yhteisön sisällä, eikä se siten ole sovelluksessa julkinen.

4. Tekstikanavat
SÄYllä on kaksi tekstikanavaa: Änkytysfiilistelyt-kanavalla käydään änkytysaiheista keskustelua ja niihin liittyviä kuulumisia, kun taas Ideariihi-kanavalla puhutaan yhdistystoiminnasta ja kaavaillaan esimerkiksi kehitysehdotuksia. Ideariihessä voi esittää monenlaisia ideoita ja toiveita niin tähän hetkeen kuin tuleviin tapahtumiin liittyen.

5. Puhekanava
Vapaamuotoista keskustelua varten löytyy puhekanava Höpöttelyhuone, jossa voi rupatella mistä suinkin tahtoo – turvallisen tilan toki huomioiden. Puhekanava on oiva väylä suulliseen ajatustenvaihtoon turvallisen tutussa porukassa, samalla tapaa kuin vertaistapaamisissa! Puhekanavalla käytetään mikrofoneja, ja kanavan sisällä voi säätää omat kuuluvuus- ja äänentoistoasetukset kohdilleen. 

  1. Äääniasetuksten säätäminen:
  • Discordin käyttäjäasetukset -valikko -> Ääni ja video
  • Tässä kohdassa voit tarkistaa äänen syötön ja ulostulon.
  • Voit myös testata mikrofonin toimivuutta.
  • Halutessasi voit kytkeä päälle radiopuhelintilan, jossa mikrofonisi toimii vain silloin kun itse painat jotakin valitsemaasi näppäintä.  
  1. Keskusteluissa tulisi pitää mikrofoni suljettuna silloin kun ei itse puhu. Täten taustamelu ei häiritse keskustelua. 
  2. Jos keskustelussa esiintyy kaikua, tämä johtuu tyypillisesti siitä, jollakin keskustelijalla on kaiuttimet käytössä, ja hänen tulisi siirtyä käyttämään kuulokkeita.

6. Yksityisviestit ja kaveripyynnöt
Käyttäjäasetuksista voit säätää sitä, ketkä voivat lisätä sinut kaveriksi (kaikki / kavereiden kaverit / palvelimen jäsenet).

7. Keskusteluilmoitukset
Keskusteluilmoitukset voi mykistää painamalla SÄYn palvelimen kuvakkeesta hiiren vasemmasta näppäimestä, jonka jälkeen ilmestyy pieni ikkuna missä lukee Ilmoitusasetukset. Tästä voit valita saatko ilmoituksia palvelimen tapahtumista.

8. Palvelusta poistuminen
Discordista voi poistua sulkemalla sovelluksen tai välilehden – palvelusta ei siis tarvitse erikseen kirjautua ulos. Pysyvästi SÄYn palvelimelta taas voi halutessaan poistua valitsemalla vasemmasta ylänurkasta SÄY-valikon ja sieltä toimenpiteen “Poistu palvelimelta”.

Pin It on Pinterest