Päiväys ja aika
3.8.2024-11.8.2024


Oletko 18–30-vuotias änkyttävä nuori? Haluatko tavata muita ikäisiäsi änkyttäviä nuoria eri kulttuureista ja matkustaa?

Erasmus+ -ohjelman rahoittama Youth Exchange for Young People Who Stutter järjestetään 3.–11.8.2024 Alankomaissa.

Suomen änkytysyhdistys etsii neljää 18–30-vuotiasta osallistujaa leirille. Leiri järjestetään seitsemättä kertaa yhdessä eurooppalaisten änkytysyhdistysten kanssa. Leirin virallisena järjestäjänä toimii Stamily. Osallistujamaita ovat Suomen lisäksi Alankomaat, Ruotsi, Italia, Espanja, Unkari ja Iso-Britannia.

Leirin teemoina ovat kulttuurillinen oppiminen sekä itsetuntemuksen ja itsetunnon kehittäminen tekemisen kautta. Teemoihin keskitytään erilaisten työpajojen johdolla, jotka saattavat sisältää muun muassa luovaa ilmaisua, kulttuureihin tutustumista, rentoutumisharjoituksia ja änkytyskokemuksien jakamista.

Leiri ei ole puheterapiakurssi, vaan leirillä keskitytään muihin teemoihin, kuten änkytyksen henkiseen puoleen ja änkytyksen hyväksymiseen.

Osallistujamaksu on 125 euroa, josta SÄY:n jäsenet voivat hakea osittaista korvausta leirin jälkeen. Erasmus+ korvaa matkakustannukset 275 euroon asti.

Leiri järjestetään Erve Aaftinkin majoituskeskuksessa, joka sijaitsee Lemelen kylässä, Alankomaissa.

KIINNOSTUITKO?

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää, ota yhteyttä: satu.nygren@ankytys.fi 

Haussa ensikertalaiset ovat etusijalla. Aiemmin mukana olleet osallistujat otetaan varalistalle.

Leirin aikana tuli monia tunteita esille. Oli omituista olla sellaisten ihmisten ympärillä, jotka ymmärsivät tuntemuksesi juuri sellaisena kuin ne olivat. En ikinä uskonut, että voisi olla mukava olo samalla kun änkytin.”

– suomalaisnuoren tuntemuksia Alankomaissa vietetyn leiriviikon jälkeen

Pin It on Pinterest