Päiväys ja aika
19.10.2020
18.00-19.30


Linkki Google Meet -tapaamiseen
Jatketaan sivusta: 43

Tervetuloa mukaan lukupiiriin!

Tämänkertainen tapaaminen on kolmas, ja tarkoituksena on jatkaa Malcolm Fraserin Änkyttäjien itseterapia -teosta. Tapaamisen alustana toimii Google Meet, ja mukaan pääsee painamalla linkkiä: osallistu. Osallistuminen on mahdollista tietokoneella, kännykällä tai tabletilla.

Kirjasta lyhyesti: Änkyttäville ihmisille yleensä hyvin tuttu teos, niin kutsuttu ”Vihreä kirja”, on yhteenveto Stuttering Foundation of America -säätiön järjestämistä seminaareista. Kirja on 1990-luvulta, eikä se enää kaikilta osin edusta uusinta änkytystietoa – ja juuri siksi se onkin omiaan herättämään mielipiteitä. Kirjaa onkin parasta käsitellä analyyttisesti ja keskustelevasti, mielipiteitä jaellen.

Viime kerralla käytiin läpi kirjan esittelemät 12 tiivistä perusohjetta ja edettiin sivulle 43, mistä alkaa noin nelikymmensivuinen ohjeistava terapiaosuus, jossa on kirjan olennaisin ja yksityiskohtaisin sisältö – tämän jälkeen jäljelle jää vain loppusanat. Vielä onkin siis oiva tilaisuus hypätä mukaan, vaikkei olisikaan ollut viimeksi mukana.

Kirjasta tullaan loppuvuoden aikana kirjoittamaan tiivistävä analyysi, jossa otetaan kantaa sisältöön ja tuodaan esille lukupiirissä heränneitä ajatuksia. Kaikki mielipiteet tulevat siis olemaan hyödyllisiä: tuo siis mukaan omat tuntemuksesi!

Lukupiirissä voit pitää halutessasi videokameraa päällä, mutta tämä ei ole mitenkään pakollista. Myös ääneen lukeminen on vapaaehtoista: mukaan saa tulla vain kuuntelemaankin. Et siis käytännössä tarvitse kirjaa itse. Halutessaan kaksikantista voi kuitenkin kysellä materiaalivastaavalta osoitteesta valtteri.hellgren@ankytys.fi: teos voidaan postittaa tai tarvittaessa sopia nouto pääkaupunkiseudulta. Kappaleita on vielä saatavilla useita!

Pin It on Pinterest