Paikallistoiminta

Pääkaupunkiseudun puhekerho on kaikenikäisille tarkoitettu, Helsingissä järjestettävä vertaistuellinen keskusteluryhmä.

Kaksituntisia tapaamisia järjestetään vähintään kerran kuussa. Vakituista tapaamispaikkaa ei ole, emmekä koe, että sellaista monipuolisessa Helsingissä juuri tarvitseekaan. Yleensä olemme kerhoilleet kirjastojen kokoustiloissa ja nuorisotalojen rauhallisissa ryhmähuoneissa, toisinaan taas pyrimme vaihtelun vuoksi näkemään ulkosalla tai kahvilassa.

Kerhossa jutustellaan ja kahvitellaan, kuunnellaan ja annetaan puheenvuoroja; toisinaan tosin järkätään jotain haastavampaakin tekemistä, kuten puheiden suunnittelua ja esiintymisharjoituksia. Meillä saa kertoa itsestään, kokemuksistaan ja änkytykseen liittyvistä huolista; arkensa ilot ja haasteet saa jakaa.

Mukana on sekä nuorempia että vanhempia osallistujia, ja jokaisella on omat neuvonsa änkytyksen kanssa elämiseen. Osallistujista – kuten yhdistyksen jäsenistä yleisesti – löytyy kirjavasti niin opettajaa, asiakaspalvelijaa kuin lavaesiintyjääkin, jotka kannustavat pyrkimään siihen, mitä elämässään todella tahtoo tehdä.

Uusille osallistujille kerho on samalla oiva tapa tutustua yhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin sekä tietenkin muihin änkyttäviin ihmisiin. Osallistujamäärä vaihtelee viidestä viiteentoista, ja uutukaiset ovat tervetulleita mille kerhokerralle tahansa. Meillä saa änkyttää just niin paljon kuin haluaa, eikä ilmaisuaan tarvitse jännittää saati hävetä. Tuu rohkeasti mukaan!

Terveisin
Liana, Mika ja Selena

Syksyn tapaamiset:

Keskiviikko 14. syyskuuta: Kirjasto Oodin edessä kello 17:40. Ohjelmana ulkoilua ja kahvittelua!

Lauantai 24. lokakuuta: Sulkapalloa Puhos Centerissä kello 15:40. Vetäjänä Valtteri Hellgren.

Lauantai 14. marraskuuta: Syksyn toiset sulkapallotreenit. Tervetuloa!

Joulukuu: peruttu pandemian vallitessa. Palataan taas keväämmällä!

Pin It on Pinterest